Κώστας Παπαδάκης: Προσχηματική η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου

Κώστας Παπαδάκης: Προσχηματική η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης, υπογράμμισε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου επεφύλαξε μια ακόμα συντριπτική ήττα στους κατάδικους ναζιστές, καθώς απέρριψε τα περισσότερα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά σε 14 μόνο από τους 57 καταδικασθέντες και απορρίπτοντας για όλους τα ελαφρυντικά της μη τέλεσης εγκληματικών πράξεων, της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της μη εύλογης διαρκείας της δίκης». 

Αναφερόμενος στην αίτηση απόρριψης του δικαστηρίου που κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι «σήμερα, μια ιστορική μέρα, που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ο ναζιστής Γιάννης Λαγός με τον επίσης ναζιστή, δάσκαλο δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου αναφέροντας ότι το δικαστήριο υπέκυψε σε πολιτικές παρεμβάσεις. Πέρα από το ψεύδος της, είναι μια αίτηση απαράδεκτη καταχρηστική και αόριστη νομικά».

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι η αίτηση θα απορριφθεί «γιατί πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι συνήγοροι ήταν εκείνοι που μέχρι την έκδοση της απόφασης με τις αγορεύσεις τους έπλεκαν το εγκώμιο κάθε μέρα του δικαστηρίου για την πολύχρονη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο εκείνοι θα επηρεάσουν τη συνείδηση του για να πετύχουν ευνοϊκή απόφαση. Περιμένουμε συνεπώς την απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση εξαίρεσης, αισιοδοξώντας ότι θα απορριφθεί». 

Στην αίτηση εξαίρεσης ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελέας της έδρας, γεγονός που, όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, «αναδεικνύει ότι η αίτηση εξαίρεσης γίνεται μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσει η απόφαση που βγήκε. Ενώ, αντίθετα, η στάση της εισαγγελέως, παρά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, τους είναι αρεστή γιατί ζήτησε να αθωωθούν. Και αυτό και μόνο αρκεί για να αποκαλύψει τον προσχηματικό λόγο της εξαίρεσης που ζητούν». 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή