Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη του αιτήματος Λαγού πρότεινε η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη του αιτήματος Λαγού πρότεινε η εισαγγελέας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικαστήριο διέκοψε για περίπου μια ώρα, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε ζητήσει την εξαίρεση των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η εισαγγελεας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες», ανέφερε και ζήτησε απόρριψη της αίτησης «ως αόριστης και απαράδεκτης γιατί ασκείται καταχρηστικά».

«Εδώ δεν έγινε δίκη προσώπων αλλά δίκη ιδεών», ανέφερε, από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γ. Λαγού, Κων. Πλεύρης, κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Είχε προηγηθεί και η αυτοεξαίρεση μιας δικαστικού, της κυρίας Σιμιτζή, από τη σύνθεση που θα αποφανθεί για το αίτημα του στελέχους της Χρυσής Αυγής. 

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή