Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία για τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία για τις ποινές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελική κρίση των δικαστών όσον αφορά τις ποινές των καταδικασθέντων και ποιοι από την ηγετική πολιτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και εκείνους που μετείχαν στις εγκληματικές δράσεις θα οδηγηθούν στη φυλακή. 

Η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές θα ανακοινωθεί προς το δικαστήριο στις 11 το πρωί της Τρίτης, ύστερα από την απόφαση με την οποία δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, όπως και για τους υπόλοιπους πρώην βουλευτές (εκτός από τους Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο) που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Γιάννη Λαγού, που ζητούσε την εξαίρεση του δικαστηρίου, κρίνοντας ότι δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά γεγονότα και ως εκ τούτου κρίθηκε αόριστο.

Σχετικά με το αίτημά του ότι δηλώσεις πολιτικών μπορεί να επηρέασαν το δικαστήριο, κρίθηκε ότι οι όποιες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν εκτός Δικαστηρίου, δεν άσκησαν επιρροή και δεν προέκυψε από καμία δικαστική ενέργεια ή παράλειψη κάποιου στοιχείο που να θεμελιώνει δυσπιστία κατά των κατηγορουμένων.

Μετά την εισαγγελική πρόταση θα ακολουθήσουν αγορεύσεις των δικηγόρων και δεν αποκλείεται έως αργά το βράδυ της Τρίτης το δικαστήριο να αποφασίσει σε ποιες ποινές θα καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι. Ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης θα δώσουν την «ύστατη μάχη» γεγονός που μπορεί να επιτείνει την τελική ετυμηγοριά του Δικαστηρίου έως την Πέμπτη.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, προκειμένου να εφαρμόσουν τις ποινές που θα επιβάλει το Δικαστήριο.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ ενισχύει το σχέδιο της προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το οποίο αφορά τόσο τις συλλήψεις των καταδικασθέντων, όσο και την ασφαλή μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα:

  • Θα στήνονται σκοπιές στα σπίτια καταδικασμένων
  • Θα γίνονται περιπολίες αποτροπής ακτιβιστικών-τρομοκρατικών ενεργειών
  • Θα υπάρχει ένα πλέγμα ασφαλείας για ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου σε «ακραίους» χώρους
  • Θα γίνουν μεταγωγές-«αστακός» προς τις φυλακές
  • Οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε διαφορετικές φυλακές, πτέρυγες και κελιά για να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον τους, ή και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.
  • Θα υπάρχουν προπομποί ανίχνευσης κινήσεων και οπισθοφυλακή κατά τη μεταφορά των καταδικασθέντων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή