Την καταδίκη του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, ζήτησε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, ζήτησε ο εισαγγελέας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταδίκη του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της βιολόγου Σούζαν Ίτον, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας στο Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, τονίζοντας ότι όλα όσα έπραξε ο 28χρονος από τον Ταυρωνίτη Χανίων, πέρυσι το καλοκαίρι, ήταν με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση. 

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος μίλησε «για ένα ατύχημα που συνέβη» σε μία συνηθισμένη, όπως την χαρακτήρισε, ημέρα, όπου είχε βγει για γεωργικές εργασίες.

«Μετά τις εργασίες πήγα βόλτα με το αυτοκίνητο. Τη γυναίκα την είδα μπροστά μου, έπεσα πάνω της με το αυτοκίνητο. Ταράχτηκα, δεν μπορούσα να εξηγήσω τι είχε συμβεί, προσπάθησα και την απεγκλώβισα από τις ρόδες του αυτοκινήτου», είπε κατά την απολογία του, προσθέτοντας ότι «…πρώτη φορά είδα τέτοιο θέαμα και σκέφτηκα πως δε θα ζήσει. Δεν είχα κινητό, δεν μπόρεσα να ειδοποιήσω κανέναν. Θόλωσα. Ήθελα να καθυστερήσω τη σύλληψή μου και να περάσω κάποιες μέρες με την οικογένεια μου πριν συλληφθώ». 

Αρχικά, όπως ανέφερε στην απολογία του, έβαλε στο πορτ μπαγκάζ την βαριά τραυματισμένη γυναίκα και αργότερα, σκεπτόμενος τις συνέπειες, την πήγε στο καταφύγιο.

«Την έριξα από τον αεραγωγό…» είπε.

Αναφορικά με την κατηγορία βιασμού ανέφερε ότι πιέστηκε κατά την ανάκριση και ομολόγησε βιασμό. «Δεν ήρθα σε σεξουαλική επαφή. Ο τρόπος που την έσυρα από το πορτ μπαγκάζ από τα πόδια, μπορεί να δείχνει στοιχεία βιασμού. Έκανα λάθος. Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο τρόπος που σκέφτηκα να την εξαφανίσω δείχνει δόλο και στόχο, όμως δεν ήταν έτσι. Δεν μπορώ να εξηγήσω τον τρόπο που σκέφτηκα. Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια. Ζητάω από εδώ συγνώμη. Δεν έγινε εκ προμελέτης τίποτα».

Ερωτηθείς για το εάν ασχολείται ακόμη και σήμερα με σατανισμό, είπε: «Ασχολούμαι με την σολομωνική ακόμα και σήμερα. Κάνω κάποιες μικροτελετές για να κάνω καλό, όχι κακό». Ο κατηγορούμενος είπε επίσης, «Μετά που την έριξα στο καταφύγιο πήγα στο νεκροταφείο και έπλυνα το αμάξι. Συνέχισα την καθημερινότητα μου ξέροντας ότι θα πιαστώ».

 Ψυχρό, χωρίς συναίσθηση και συνείδηση, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο η πολιτική αγωγή και όπως ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή: «Το άσχημο είναι ότι στο πιο όμορφο μέρος που τόσο αγαπούσε η Σούζαν Ίτον, στην Κρήτη, έμελε η παγκόσμιας κλάσης επιστήμονας να βρει με αποτρόπαιο τρόπο τον θάνατο. Με το χειρότερο σενάριο ταινίας θρίλερ συναντήθηκε η Σούζαν Ίτον. Και ήταν η τέταρτη, κατά σειρά, γυναίκα, όπως αποδείχθηκε και από ένορκες καταθέσεις, στη διάρκεια της δίκης, που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου του συγκεκριμένου ανθρώπου». 

Το κυρίαρχο κατά τον συνήγορο υπεράσπισης, Παντελή Ζέλιο, στην υπόθεση που εκδικάζεται από το πρωί σήμερα στο Ρέθυμνο, είναι ότι πρόκειται για ειδεχθές και απεχθές έγκλημα που σόκαρε όλο τον ελληνικό λαό. 

Αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί η έδρα για να αποφασίσει την πρόταση της ποινής και αναμένεται αργότερα η απόφαση δικαστών και ενόρκων που αποτελούν το επταμελές Ορκωτό Δικαστήριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή