Χρυσή Αυγή: Σε φυλακές εκτός Αττικής οι καταδικασθέντες

Χρυσή Αυγή: Σε φυλακές εκτός Αττικής οι καταδικασθέντες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φυλακές τύπου Β΄ εκτός νομού Αττικής θα οδηγηθούν, εκτός απροόπτου, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφασιστεί να εκτίσουν βαριές ποινές κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών σε συνεννόηση πάντως και με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Παρά τα σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο εγκλεισμός στις φυλακές Κορυδαλλού και δη στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών όπου βρίσκονται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», δεν θεωρείται πιθανός. Κι αυτό διότι το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα λειτουργεί –εκτός ολίγων εξαιρέσεων– ως φυλακή υποδίκων και όχι καταδίκων. 

Από τη γενική γραμματεία εκπέμπεται το μήνυμα ότι οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση δεν θα εκτίσουν ποινές σε φυλακές τύπου Α΄, όπως της Αμφισσας και της Χαλκίδας όπου βρίσκονται κρατούμενοι με χαμηλές ποινές π.χ. για οικονομικά εγκλήματα. Επισημαίνεται ακόμα ότι θα οδηγηθούν σε φυλακή με ξεχωριστά κελιά αντί θαλάμων έτσι ώστε να μην είναι πιθανή η συνύπαρξή τους π.χ. με αλλοδαπούς κρατουμένους. 

Με δεδομένα τα παραπάνω, πιθανότερος πρέπει να θεωρείται ο εγκλεισμός τους σε ένα ή περισσότερα από τα σωφρονιστικά καταστήματα Μαλανδρίνου, Δομοκού, Τρικάλων, Χανίων και Πάτρας.

Στο μεταξύ, εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα η Αστυνομία και κυρίως η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και η Αντιτρομοκρατική έχουν εντοπίσει και θέσει υπό επιτήρηση όσους κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση και ενδέχεται να οδηγηθούν στη φυλακή. Μετά την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο οι αστυνομικοί θα κληθούν να εκτελέσουν την απόφαση και να συλλάβουν τους καταδικασθέντες, σε εκτέλεση των σχετικών ενταλμάτων, δίχως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αμέσως μετά την οριστική ετυμηγορία να παρουσιαστούν οικειοθελώς στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Γιάννη Λαγού που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής. Κι αυτό διότι απαιτείται σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά προκειμένου τα όργανα της Ε.Ε. να προχωρήσουν σε άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Yπάρχει σχεδιασμός και συγκεκριμένες εντολές από την ηγεσία, ώστε όλοι οι καταδικασμένοι, για τους οποίους δεν θα προβλεφθεί αναστολή των ποινών τους, να οδηγηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή