Τεχνική βοήθεια για έργα της Εκκλησίας και των μητροπόλεων

Τεχνική βοήθεια για έργα της Εκκλησίας και των μητροπόλεων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη χθες μεταξύ της ελληνικής πολιτείας, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» (ΔΕΠΑΝ). 

Τη σύμβαση, που έχει στόχο τη διευκόλυνση των έργων της Εκκλησίας και των μητροπόλεων με πόρους και τεχνική βοήθεια, υπέγραψαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Aδωνις Γεωργιάδης και ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ και εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Πολύ συχνά υπάρχουν ιδέες που θέλουμε να υλοποιήσουμε για να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή μας σε ό,τι αφορά την κοινωνική προσφορά και το πνευματικό και μορφωτικό έργο της Εκκλησίας. Oμως βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, καθώς σωρεία υποχρεώσεων τεχνικής φύσεως είτε μας αποτρέπουν από τη λήψη της αρχικής αποφάσεως είτε μας εμποδίζουν να συνεχίσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες για την υλοποίηση ενός κοινωφελούς έργου. Ιδιαίτερα ο σχεδιασμός έργων από τις μητροπόλεις της περιφέρειας παραμένει κατά κανόνα μετέωρος υπό το πρόσχημα της ελλείψεως ωριμότητας», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, παρουσιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο της συμφωνίας. 

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Γεωργιάδης, «όπως υποσχέθηκε, θα εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους τεχνικής βοήθειας προς την Εκκλησία της Ελλάδος και όλες τις μητροπόλεις», ενώ ευχήθηκε «η έναρξη αυτής της συνεργασίας να προσφέρει στην Εκκλησία ένα χρήσιμο εργαλείο που έως τώρα της έλειπε, να δημιουργήσει μία οδό διαφυγής από τα αδιέξοδα και να γίνει ένα διευρυμένο πρότυπο συνεργασίας μακρόπνοου σχεδιασμού και της σε βάθος χρόνου συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης, του ΔΕΠΑΝ και της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η παρουσία του «έχει τον χαρακτήρα της δέσμευσης για την παροχή από το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε βοήθειας και τεχνικής υποστήριξης, ώστε να επιτύχουμε τη γρήγορη ωρίμανση των διαφόρων έργων, ώστε να επιτευχθεί η απορρόφηση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίησή τους». 

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική παρουσία της Εκκλησίας και τη σημαντική προσφορά της στην κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή