Βίντεο και φωτογραφίες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο Ταίναρο

Βίντεο και φωτογραφίες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο Ταίναρο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από τις συσκευασίες με τον 1,1 τόνο κάνναβης που εντοπίστηκε σε ερημική παραλία κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Τα ναρκωτικά είχαν βρεθεί κρυμμένα σε σάκους και ξεφορτώθηκαν στο σημείο από το πλήρωμα ταχυπλόου, που είχε ως πιθανό προορισμό την Τουρκία όπου θα γινόταν ανταλλαγή με ποσότητα ηρωίνης.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν συμπτωματικά από σκάφος του λιμενικού που συμμετείχε σε μυστική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Στην προσπάθεια του περιπολικού σκάφους να προσεγγίσει το ταχύπλοο, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο, ο χειριστής αυτού ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Βίντεο και φωτογραφίες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο Ταίναρο-1

Άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες λιμενικές αρχές και ενεργοποιήθηκαν προσωπικό και μέσα αυτών με στόχο τον εντοπισμό του ύποπτου σκάφους το οποίο τελικά βρέθηκε ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβαίνοντες στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Στο εσωτερικό υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα. Κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν και κατόπιν συλλογής, αξιοποίησης και ανάλυσης στοιχείων εντοπίστηκαν σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή κοντά στο Ακρωτήριο, εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, είκοσι σάκοι ταξιδίου και οκτώ διαφόρων τύπων συσκευασίες εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί 596 δέματα περιέχοντα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους 810 κιλών και 350 γραμμαρίων, 32 συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 374 κιλών και 960 γραμμαρίων. Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της κάνναβης εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Βίντεο και φωτογραφίες από τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο Ταίναρο-2

Το σκάφος καθώς και η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν. Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβαινόντων του ύποπτου σκάφους και τελικά το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Πρωινές ώρες χθες και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι δύο άλλοι αλλοδαποί επιβαίνοντες σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας που υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου από το Λιμεναρχείο Γυθείου το οποίο διενήργησε την προανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή