ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε νοσοκομεία τέσσερις ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

se-nosokomeia-tesseris-ilikiomenoi-apo-to-girokomeio-ston-ag-panteleimona-561117061

Σε νοσοκομεία της Αττικής μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τέσσερις ηλικιωμένοι από τη μονάδα φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο «Ελπίς» και ακόμη δύο στο «Λαϊκό», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη μονάδα αρχές του μήνα είχαν εντοπιστεί 47 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.

Ιχνηλάτηση σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας.

Στη μονάδα εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε φιλοξενούμενη. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων τέθηκε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Είχαν προηγηθεί επιτόπιοι έλεγχοι στο γηροκομείο από στελέχη του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.