Πώς το Λιμενικό εντόπισε τον ένα τόνο χασίς

Πώς το Λιμενικό εντόπισε τον ένα τόνο χασίς

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παγίδα που είχε στήσει το Λιμενικό σε απομονωμένη παραλία, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, έπεσαν οι χειριστές ταχυπλόου φορτωμένου με πάνω από ένα τόνο χασίς. Αρχικά, στόχος της μυστικής επιχείρησης, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας (ΔΑΠΘΑΣ), δεν ήταν η κατάσχεση των ναρκωτικών αλλά ο εντοπισμός ενός ιστιοπλοϊκού που πραγματοποιούσε ύποπτους πλόες στην περιοχή. Περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου πήρε εντολή να παραμείνει κρυμμένο κοντά στην παραλία Μαρμάρι αναμένοντας τις κινήσεις του ιστιοπλοϊκού. Ενώ το σκάφος του Λιμενικού βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο, το πλήρωμά του διέκρινε φουσκωτό ταχύπλοο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και δίχως φώτα ναυσιπλοΐας προς το μέρος τους! Μπροστά στο ενδεχόμενο της σύγκρουσης, τα στελέχη του Λιμενικού άναψαν τα φώτα του περιπολικού αποκαλύπτοντας την ιδιότητά τους. Αιφνιδιασμένοι, οι χειριστές του ταχυπλόου άλλαξαν πορεία και ανέπτυξαν ταχύτητα καταφέρνοντας προσωρινά να διαφύγουν. Κατευθύνθηκαν στον κόλπο του Πόρτο Κάγιο, όπου ξεφόρτωσαν 20 ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 800 κιλά επεξεργασμένη και 370 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. 

Η καταδίωξη έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου και μερικές ώρες αργότερα, το φουσκωτό ταχύπλοο εντόπισε ακυβέρνητο ψαράς της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Το φουσκωτό βρέθηκε ημιβυθισμένο και εξετάζονται δύο σενάρια: είτε να υπέστη βλάβη στην προσπάθεια των χειριστών να προσεγγίσουν την ακτή, είτε οι επιβάτες του, αμέσως μετά την εκφόρτωση των ναρκωτικών, να προσπάθησαν να το βυθίσουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Λιμενικού που ανέλαβε την περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση. 

Εκτιμώντας ότι οι διακινητές δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν από το σημείο όπου εκφορτώθηκαν τα ναρκωτικά, τα στελέχη της υπηρεσίας ουσιαστικά απέκλεισαν την περιοχή και τρεις ημέρες αργότερα, το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου εντόπισαν σε καφενείο στο Μαρμάρι υπήκοο Αλβανίας που όπως προέκυψε ήταν ο ένας από τους τρεις επιβάτες του ταχυπλόου. Μερικές ώρες αργότερα τα στελέχη του Λιμενικού συνέλαβαν ένα δεύτερο Αλβανό που ταξίδεψε στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει τους χειριστές του σκάφους με τα ναρκωτικά να διαφύγουν από την περιοχή. Η αυλαία των ερευνών έπεσε χθες το πρωί όταν σε επαρχιακό δρόμο της ίδιας περιοχής βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι άλλοι δύο επιβάτες του ταχυπλόου που διέφευγαν, επίσης υπήκοοι Αλβανίας. Κατά πληροφορίες, οι δύο από τους συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. 

Τα σενάρια

Το ταχύπλοο με τα ναρκωτικά είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Αλβανία. Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να σκόπευε να καταπλεύσει στην Τουρκία προκειμένου να γίνει ανταλλαγή του χασίς με ηρωίνη. Ενα δεύτερο σενάριο θέλει τα ναρκωτικά να μεταφορτώνονταν σε ιστιοπλοϊκό με παράτυπους μετανάστες και προορισμό την Ιταλία. Το Λιμενικό εξάλλου έχει χειριστεί δύο παρόμοιες υποθέσεις τη διετία 2017-2019. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή