Απεργία: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια – Μικροεπεισόδια στο Ζάππειο

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια – Μικροεπεισόδια στο Ζάππειο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν η πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση και το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ο οποίος είχε κλείσει το πρωί με εντολή την Αστυνομίας λόγω των συγκεντρώσεων.

Από τις 10:00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και άλλα σωματεία του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων: Θωράκιση της δημόσιας υγείας, αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Ενώ η συγκέντρωση είχε ολοκληρωθεί και η πορεία συντεταγμένα κατευθυνόταν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ένταση σημειώθηκε μεταξύ ομάδας αγνώστων και δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια – Μικροεπεισόδια στο Ζάππειο-1

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή