Επεισόδια: Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Επεισόδια: Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα άτομα έχουν προσαχθεί έως τώρα για τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού συλλαλητηρίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έσπασαν και μια στάση τραμ.

Ειδικότερα, ενώ η συγκέντρωση είχε ολοκληρωθεί και η πορεία συντεταγμένα κατευθυνόταν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ένταση σημειώθηκε μεταξύ ομάδας αγνώστων και δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Επρόκειτο για την πορεία που έκαναν μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Κατά τα λοιπά, άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», που είχε κλείσει σε το πρωί με εντολή την Αστυνομίας.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή