To «Γόπα project» επεκτείνεται σε κεντρικά σημεία των Αθηνών

To «Γόπα project» επεκτείνεται σε κεντρικά σημεία των Αθηνών

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνεται και στις γειτονιές τo «Γόπα project» του Δήμου Αθηναίων. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, σε κεντρικά σημεία της πόλης τοποθετούνται είκοσι νέα μεγάλα αστικά «σταχτοδοχεία-κάλπες», με στόχο να ανακυκλώνονται περισσότερα από 250.000 αποτσίγαρα τον χρόνο.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνεργασία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων «Γόπα project» και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ).

Πιλοτικά, αρχικά είχαν τοποθετηθεί πέντε «σταχτοδοχεία» στο Σύνταγμα, το Γκάζι, την Ερμού και το Μοναστηράκι, από τα οποία έχουν συλλεχθεί ως τώρα συνολικά 30.000 αποτσίγαρα, ενώ περισσότερα από 5.000 έχουν ήδη σταλεί για ανακύκλωση. Τα συνολικά 25 «σταχτοδοχεία», θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών στις περιοχές: Σύνταγμα, Γκάζι, Μεταξουργείο, Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο, Ψυρρή, Ομόνοια, Πετράλωνα, Κουκάκι, Ερμού, Βαρβάκειο, Κολωνάκι, Ζάππειο, Κολοκοτρώνη, Δ. Αρεοπαγίτου, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή