ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για όλη τη χώρα μέσω Κοζάνης

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για όλη τη χώρα μέσω Κοζάνης

«Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα». Αυτό ανέφερε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί την πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας που τίθεται σε καθεστώς ύψιστου συναγερμού, με βάση τον υγειονομικό χάρτη που έχει τεθεί σε ισχύ και επί της ουσίας αποτελεί τοπικό lockdown.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς τα ενεργά κρούσματα στην Κοζάνη ξεπερνούν τα 220.

Από την Παρασκευή και για δύο εβδομάδες (έως τις 29 Οκτωβρίου), τίθεται σε ισχύ σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα

Εντεκα θάνατοι σε ένα 24ωρο

Την ίδια ώρα, σταθερά σε υψηλά επίπεδα για τα εγχώρια δεδομένα, παραμένει ο δείκτης των κρουσμάτων, με 453 νέα περιστατικά, αλλά και έντεκα θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Σε 89 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Σταθερά στον πυρήνα της πανδημίας διατηρείται και η Αττική, που βάσει της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων, μέτρησε την Πέμπτη 207 νέα περιστατικά μόλυνσης.

Τι δείχνει ο «χάρτης» της Ευρώπης για την Ελλάδα

Πάντως, η Ελλάδα παραμένει μια από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που παραμένουν εν μέρει «πράσινες» στον υγειονομικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).

Τα εν λόγω δεδομένα βοηθούν τις χώρες να εναρμονίσουν τις συστάσεις τους για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία