Ο βασανισμός ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα

Ο βασανισμός ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού ζώου σε κακούργημα προωθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Μάκης Βορίδης, μετά τα πρόσφατα αποτροπιαστικά περιστατικά που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. 

Στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, χθες ο υπουργός συναντήθηκε με τον κ. Παναγιώτη Μήλα, ο οποίος σε συνεργασία με τους δήμους προσπαθεί να συστήσει τμήμα στην αστυνομία για την κακοποίηση των ζώων. 

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο εις βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας». Η αυστηροποίηση των ποινών «αναμένεται να οδηγήσει στην εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων», τονίζει.

Δύο περιστατικά

Πριν από μια εβδομάδα ένας άντρας 55 ετών στα Κουνουπιδιανά Χανίων κρέμασε τον σκύλο του σε ένα δέντρο και στη συνέχεια τον ευνούχισε χρησιμοποιώντας μια τανάλια. Μετά τη σύλληψή του ο άντρας ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να στειρώσει τον σκύλο(!) ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ζώο εκνεύρισε το αφεντικό του που αποφάσισε να το τιμωρήσει. Ενας τουρίστας που βρισκόταν κοντά άκουσε τα ουρλιαχτά του σκύλου, τον κατέβασε από το σκοινί που ο 55χρονος τον είχε κρεμάσει και τον πήγε στον κτηνίατρο σώζοντάς του τη ζωή. 

Λίγες ημέρες αργότερα, την προηγούμενη Τρίτη, ένας άντρας στη Νίκαια, στη μέση του δρόμου, έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ένα μεγαλόσωμο σκυλί και το μαχαίρωσε πολλές φορές με δύναμη στα πλευρά με αποτέλεσμα να του τρυπήσει τον πνεύμονα. 

Στη συνέχεια, ακόμα ένας άντρας εμφανίστηκε και άρχισε να χτυπάει τον σκύλο στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το σκυλί ήταν πολύ φιλικό πριν του επιτεθούν οι δύο άντρες και απολύτως συνεργάσιμο όταν αυτόπτες μάρτυρες το πλησίασαν μετά για να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άντρας που συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, εργάζεται ως καθηγητής –παραδίδει μαθήματα–, ενώ πολλές φορές έχει απειλήσει φιλόζωους της περιοχής, επειδή ταΐζουν ζώα και τον ενοχλούν. 

Το σκυλί που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γιατί έχασε πολύ αίμα, μεταφέρθηκε στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά, όπου χειρουργήθηκε από ομάδα γιατρών και πλέον αναρρώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή