Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί), ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, ειδικός αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Meteo.gr και υπολογίζει πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για τον σχηματισμό ανεμοστρόβιλων ή υδροσιφώνων εντοπίζει το κεντρικό Ιόνιο ως πιθανή περιοχή εκδήλωσής τους κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Επιπροσθέτως, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως έξι μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και έως επτά μποφόρ στο Ιόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, σύμφωνα με το Meteo.gr, αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Υψηλές θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση, ενώ τοπικές βροχές είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν και τις βραδινές ώρες. Υψηλές θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή