Μόλις 39 τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα – Συνάντηση Κεραμέως με μαθητές της Αττικής

Μόλις 39 τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα – Συνάντηση Κεραμέως με μαθητές της Αττικής

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με μαθητές της Αττικής είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Όπως δηλώθηκε από το υπουργείο, οι μαθητές εκπροσώπησαν συμμαθητές τους από σχολεία της Αττικής.

Επιπλέον, όπως διευκρινίστηκε, επρόκειτο για μαθητές που μετείχαν και στη Συντονιστική Επιτροπή η οποία οργάνωσε τις μαθητικές κινητοποιήσεις, επιλέγοντας ως μέσο αγώνα και τις καταλήψεις σχολείων.

Από την άλλη, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα είναι μόλις 39.

Μόλις 39 τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα – Συνάντηση Κεραμέως με μαθητές της Αττικής-1

Η υπουργός Παιδείας επέλεξε να δημοσιοποιήσει την είδηση μέσω Facebook, όπου έγραψε στο λογαριασμό της:

«Υποδεχτήκαμε με χαρά σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μαθητές Λυκείου που εκπροσώπησαν συμμαθητές τους από σχολεία της Αττικής, για να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, χρήση μάσκας στο σχολείο. Τους ενημερώσαμε για τις εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν: ότι έχουμε προσλάβει περισσότερο και νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που ξεπερνά τις 49.200, ότι έχουν εξασφαλισθεί πολύ μεγαλύτερα κονδύλια από πέρυσι για καθαρισμό σχολείων, ότι τα μέτρα που μας υπέδειξαν οι ειδικοί τηρούνται σχολαστικά, με αποτέλεσμα τα μέχρι σήμερα πολύ χαμηλά κρούσματα στις σχολικές μονάδες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήσαμε όλα όσα τους απασχολούν και αποσαφηνίσαμε ότι είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι για διάλογο με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα, 16/10/20 μετά από ένα μήνα με δεκάδες χιλιάδες μαθητές στους δρόμους, μετά από ένα μήνα εκατοντάδων Γενικών Συνελεύσεων, καταλήψεων, συντονισμού σχολείων στην Αττική και όλη την Ελλάδα, μετά τη δημιουργία δεκάδων νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών, δεκάδων κινητοποιήσεων σε Δημαρχεία και Δευτεροβάθμιες, μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Υπουργείο, η Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας ! Καταθέσαμε τα δίκαια αιτήματά μας και απαιτήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Μόλις 39 τα κατειλημμένα σχολεία στη χώρα – Συνάντηση Κεραμέως με μαθητές της Αττικής-2

Όμως τίποτα συγκεκριμένο δεν μας είπε η κα. Υπουργός, εκτός από το να μας αραδιάσει ένα σωρό στοιχεία και ποσοστά για να μας πει ότι όλα είναι πάνω κάτω εντάξει στα σχολεία μας…Δεν απαντάει γιατί δεν γίνεται τώρα να αραιώσουν τα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, να βρεθούν παραπάνω αίθουσες, να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε καθηγητές…

Δεν μας είπε τίποτα για την τρομοκρατία και την καταστολή σε ανήλικους συμμαθητές μας, για τα χημικά και τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, για τα χτεσινά γεγονότα με αστυνομικούς ελέγχους πριν και μετά την πορεία σε μαθητές, τις προσαγωγές, το κλίμα τρομοκρατίας. 

Για κάποια από τα αιτήματά μας, όπως για τα τεστ κορωνοϊού που χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας και διεκδικούμε να είναι πολλά και δωρεάν ή για την απαράδεκτη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τα σχολεία μας, μας είπε να πάμε σε άλλα Υπουργεία…

Δεν μας είπε τίποτα πέρα από κάποιες αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, για του χρόνου που θα είναι καλύτερα και διάφορα τέτοια. 

Παρουσίασε την εικόνα του καλού Υπουργείου που δουλεύει σκληρά για το καλό μας, άρα πρέπει και εμείς να κάνουμε υπομονή και να μην διαμαρτυρόμαστε». 

Η Επιτροπή προανήγγειλε νέες συνεδριάσεις όλων των Συντονιστικών ανά περιοχή, και την προσεχή Πέμπτη 22/10 νέα κινητοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή