To Make-A-Wish Ελλάδος βοηθάει τα παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

To Make-A-Wish Ελλάδος βοηθάει τα παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλληλουχία είναι απλούστατη: όταν εύχεσαι, ελπίζεις. Και όταν ελπίζεις, παλεύεις. Αυτό είναι το σύνθημα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή). Στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθάει παιδιά και εφήβους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να ιαθούν. Εχει διαπιστωθεί ιατρικώς ότι η εκπλήρωση μιας μεγάλης ευχής τους όχι μόνο τους δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουν τη μάχη της ζωής, αλλά πολλές φορές κρίνει αποφασιστικά την έκβαση της ασθένειας. Η δύναμη που παίρνουν οι μικροί ασθενείς είναι τέτοια, που τους κάνει να υπερκεράσουν τελικά την απειλή για την υγεία τους.

Πριν από μερικές ημέρες, οι επισκέπτες και οι αθλούμενοι του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (ΟΑΑ) είδαν με έκπληξη μια ομάδα θεατών να παρακολουθεί τον τελικό του Ρολάν Γκαρός σε οθόνη μέσα σε ένα από τα γήπεδα. Το περίεργο ήταν πως το γήπεδο αυτό είχε μετατραπεί έτσι ώστε να σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι όντως στην περίφημη αθλητική διοργάνωση της Γαλλίας. Οι άνθρωποι του Make-A-Wish και του ΟΑΑ είχαν κάνει τα πάντα ώστε η 17χρονη Παναγιώτα –που ονειρευόταν να δει τον αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να πάει στο Παρίσι λόγω της πανδημίας– να αισθανθεί ότι βρίσκεται στο γήπεδο του τελικού. 

To Make-A-Wish Ελλάδος βοηθάει τα παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα-1
Ο Γιώργος έγινε για λίγο εργαζόμενος σε καντίνα.

Παρών στην προβολή ήταν και ο πρωταθλητής Ελλάδος τένις Τεντ Αγγελίνος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Παναγιώτα και την οικογένειά της και τη συνόδευσε με μεγάλη χαρά στη μοναδική αυτή ημέρα. Μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός, έπαιξε και η ίδια μαζί με τους εθελοντές και τενίστες ένα φιλικό παιχνίδι δίπλα από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στο τέλος της επίσκεψής της στον ΟΑΑ, ο πρόεδρος του ομίλου, Ευστάθιος Σταματόπουλος, ανακοίνωσε στην Παναγιώτα ότι πλέον είναι επίσημο μέλος του ομίλου, καθώς πρόσφατα συμπλήρωσε το 18ο έτος της. Στο πρόσφατο παρελθόν, το κορίτσι γνώρισε από κοντά και έπαιξε αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη. Αυτή είναι μια από τις όμορφες ιστορίες του Make-A-Wish, το οποίο βάζει κάθε φορά τα δυνατά του ώστε να γίνει μία ευχή πραγματικότητα.

Η δεκάχρονη Αλκμήνη σκεφτόταν αρχικά ότι η μεγαλύτερη ευχή της θα ήταν ένα ταξίδι. Μετά, όμως, διαπίστωσε ότι η χαρά της θα διαρκούσε μόνο τρεις ημέρες. Ζήτησε, λοιπόν, να γίνει μια μεταμόρφωση στο δωμάτιό της. Ο 17χρονος Γιώργος, από την άλλη, θέλησε να γίνει για λίγο καντινιέρης και έφτιαξε το πρώτο χοτ ντογκ για τη μαμά του, που παρακολουθούσε συγκινημένη τον γιο της πίσω από τον πάγκο. Στη βάρδια του Γιώργου ήταν, επίσης, παρόντες ο σεφ Βασίλης Καλίδης και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, οι οποίοι βοήθησαν τον μικρό να αισθανθεί σαν πραγματικός εργαζόμενος. Περισσότερες πληροφορίες στο makeawish.gr.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή