Ελεύθεροι οι μαθητές που είχαν συλληφθεί στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ελεύθεροι οι μαθητές που είχαν συλληφθεί στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή οι μαθητές που συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Μπροστά στο κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που οι μαθητές εξήλθαν από το κτίριο του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη είχαν γίνει 17 προσαγωγές, από τις οποίες οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι ανήλικοι είχαν ρίξει βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έσπασαν μια στάση τραμ, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Παράλληλα, σε ελέγχους που έκανε η Αστυνομία βρήκε μέσα σε δύο σακίδια, μεταξύ άλλων, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις μολότοφ, φωτοβολίδες και σπρέι.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή