Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής: Αν δοθούν αναστολές, είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία

Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής: Αν δοθούν αναστολές, είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμηρές δηλώσεις αντέδρασαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στην πρόταση της εισαγγελέως να χορηγηθούν αναστολές σε όλους τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, πλην του Γ. Ρουπακιά.

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων» σημείωσε ο Παναγιώτης Σάπουντζακης, δικηγόρος του ΠΑΜΕ. «Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις, παρόλο που [ο Μιχαλολιάκος] καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού» υπογράμμισε ο συνήγορος του ΠΑΜΕ και συμπλήρωσε εμφατικά: «Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, δήλωσε ότι «τώρα που η δίκη τελειώνει, η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων». Σημείωσε ότι την κ. Οικονόμου «τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν». Όπως δήλωσε ο ίδιος, η εισαγγελέας «δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο Λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους». «Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι» τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ανέφερε ότι «η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης». Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής σχολίασε ότι «υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Αν, όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή