Παραίτηση για λόγους ευθιξίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Παραίτηση για λόγους ευθιξίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών υπέβαλε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη ο κ. Ανδρέας Πετράκης. «Υπό το κράτος των ανεπίτρεπτων θεσμικών και εξωθεσμικών πιέσεων, για λόγους ευθιξίας και με σεβασμό προς το μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία, υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προστατεύσω το κύρος του Πανεπιστημίου μας και την προσωπική μου αξιοπρέπεια», αναφέρει ο κ. Πετράκης στην επιστολή του. Το θέμα ξεκίνησε από τις διαδικασίες κάλυψης μιας θέσης διδάσκοντος στο τμήμα.

Για τη θέση υπεβλήθησαν 30 υποψηφιότητες, αλλά αποκλείστηκαν οι 29. Συγκεκριμένα, η αρμόδια εισηγητική επιτροπή απέκλεισε είκοσι υποψηφίους λόγω έλλειψης κάποιου δικαιολογητικού. Ουσιαστικά, για να τους απορρίψουν χρησιμοποίησαν ένα τυπικό κόλλημα. Τους υπόλοιπους εννέα, η επιτροπή φέρεται να τους απέκλεισε διότι θεώρησε ότι το διδακτορικό τους ή το πρόσφατο ερευνητικό τους έργο δεν είναι συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Ο τριακοστός, και ο μόνος που προκρίθηκε, φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο του προέδρου του Τμήματος! 

Όπως παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο της Κυριακής, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση, κ. Βασίλης Διγαλάκης, αφού έμαθε το περιστατικό μετά από καταγγελία, έστειλε επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ώστε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός του, να εξετάσει κάθε στάδιο της διαδικασίας και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το εκλεκτορικό σώμα για τη θέση θα συνεδριάσει την Πέμπτη και η απόφασή του είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της υπόθεσης. «Προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και στο πέρασμά της στη μεταλιγνιτική εποχή» ανέφερε, μιλώντας στην «Κ» για το έργο του ιδρύματος, ο κ. Θεοδουλίδης. «Τις προηγούμενες μέρες θέσαμε το ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε δημόσια διαβούλευση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά πανελλαδικά.

Το Στρατηγικό Σχέδιο εκφράζει το όραμα, τις ιδέες, το σχέδιο και την προσήλωση πρωτίστως στις αρχές της Κοινωνικής Ευθύνης που θα καταστήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πόλο ανάπτυξης, γνώσης και προσφοράς στην κοινωνία, αλλά και  θα το προσαρμόσουν ταχύτερα στο διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους του Πανεπιστημίου μας καθώς και τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας να συμμετάσχουν στην ανοιχτή διαβούλευση επί του Στρατηγικού Σχεδίου και της Στοχοθεσίας», δήλωσε ο κ. πρύτανης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή