Βεντέτα Ρομά πίσω από τη συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας

Βεντέτα Ρομά πίσω από τη συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά αποδίδει η αστυνομία την ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε χθες στη 1 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Κωνσταντινουπόλεως. Το συμβάν διαδραματίστηκε στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», δίχως μέχρι τις απογευματινές ώρες χθες να έχει αποσαφηνιστεί υπό ποιες συνθήκες οι δύο οικογένειες με έδρα η μία στο Μαρκόπουλο και η άλλη στο Κορωπί συναντήθηκαν στο σημείο. 

Αρχικά, οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο χρησιμοποίησαν ρόπαλα και ξύλα, ωστόσο, σύντομα η ένταση κλιμακώθηκε με τον έναν από τους συμμετέχοντες να πυροβολεί αδιακρίτως χρησιμοποιώντας όπλο που όπως αποδείχθηκε είχε στην κατοχή του. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αμεση Δράση, με την αρχική αναφορά να κάνει λόγο για ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ, που προσήγαγαν πέντε από τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο. Ανακρίνονταν μέχρι αργά χθες, με τους περισσότερους από αυτούς να κρατούν αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς. Κανείς από τους πέντε υπόπτους δεν φέρεται να είναι το άτομο που έκανε χρήση όπλου.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε από χτύπημα στο κεφάλι ο ένας από τους Ρομά και από βολίδα στο πόδι ένας 75χρονος που τη στιγμή του επεισοδίου έτυχε να περνάει με το μηχανάκι του από το σημείο. Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερυθρός». Ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου φέρονται να έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις κλοπών και ληστειών. Στο μεταξύ, για τον εντοπισμό των υπολοίπων πρωταγωνιστών της συμπλοκής υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών της Αμεσης Δράσης.

Δύο από τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μάλιστα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν οι μοτοσικλέτες τους ανατράπηκαν στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού, κοντά στις «Τρεις Γέφυρες». Υπέστησαν ο ένας κάταγμα στο πόδι και ο δεύτερος ακρωτηριασμό στο δάχτυλο του ενός χεριού. Και οι δύο μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο. Κατά πληροφορίες, το τροχαίο προκλήθηκε όταν ο οδηγός Ι.Χ. έκλεισε κατά λάθος τον δρόμο στους μοτοσικλετιστές. Η κυκλοφορία στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού διεκόπη για αρκετή ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή