Ελεύθεροι αφέθηκαν οι μαθητές για τα επεισόδια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι μαθητές για τα επεισόδια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκαν οι πέντε ανήλικοι που κρατούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου τη 15η Οκτωβρίου. 

Οι μαθητές οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε επιθέσεις με πέτρες κατά αστυνομικών. Παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ανηλίκων, η οποία διέταξε την επαναπροσαγωγή τους στις 11.30 της Δευτέρας διατάσσοντας έως τότε την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ. Χθες το πρωί, αφού παρουσιάστηκαν ενώπιόν της, έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης μαθητές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, περιοχή κατοικίας του ενός από τους μαθητές, 14 ετών. «Είμαστε εδώ για να πούμε το αυτονόητο, ότι τα 14χρονα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία, στους καθηγητές τους και στις οικογένειές τους. Αν βρίσκονται στα δικαστήρια, αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας», δήλωσε. 

Απαντώντας στην κριτική που διατυπώθηκε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι επετράπη μία φορά στον συνήγορό του και δύο φορές στη μητέρα του 14χρονου να τον επισκεφθούν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Η ίδια, πάντως, δήλωσε χθες στις τηλεοπτικές κάμερες ότι δεν κατάφερε να δει τον γιο της, καθώς λόγω κορωνοϊού ισχύουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή