Rapid test στο Mετρό Συντάγματος – Με sms το αποτέλεσμα στους πολίτες

Rapid test στο Mετρό Συντάγματος – Με sms το αποτέλεσμα στους πολίτες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι θετικά δείγματα, σε σύνολο 350 ατόμων, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των δωρεάν rapid test αντιγόνου που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πολίτες στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το σημείο. «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως, είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως το αποτέλεσμα των τεστ γνωστοποιείται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και στη συνέχεια οι υγειονομικές αρχές μπορούν να καταχωρούν στη βάση τους τα δεδομένα.

«Έχουμε ήδη κάνει 350 τεστ και έχουμε έξι θετικά. Θα συνεχίσουμε σήμερα μέχρι το μεσημέρι» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προσθέτοντας πως η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Επισήμανε ακόμη πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

«Θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες όλοι μας, επειδή αναμένουμε και εμείς μια αύξηση των κρουσμάτων, να είμαστε προσεκτικοί και είναι πάρα πολύ βασικό να τηρούμε τα μέτρα. Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα» τόνισε, θυμίζοντας στους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους. «Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία» πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή