Σε μαζικά εξώδικα καλεί η ΟΛΜΕ για το θέμα της τηλεκπαίδευσης

Σε μαζικά εξώδικα καλεί η ΟΛΜΕ για το θέμα της τηλεκπαίδευσης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποστείλουν εξώδικα προς τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλεί τις ΕΛΜΕ  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ως μέσο αντίδρασης στην πρόσφατη εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία προβλέπει περικοπή αποδοχών σε όσους εκπαιδευτικούς αρνούνται να προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση, σε μαθητές σχολικών μονάδων που τελούν υπό κατάληψη.

Η κίνηση της ΟΛΜΕ έρχεται ως συνέχεια σχετικής γνωμοδότησης που η ίδια ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ.

Η τελευταία, στη γνωμοδότησή της, ουσιαστικά αναφέρει ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από την υποχρεωτική παροχή
εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες δεν μπορεί να εξομοιώνεται με αποχή από τα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η γνωμοδότηση της ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στο καθήκον των εκπαιδευτικών εμπεριέχεται η υποχρέωσή τους να αναλάβουν με ίδια μέσα και πόρους την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» (τηλεκπαίδευση), ή «να αποκλείσουν τους μαθητές από την τηλεκπαίδευση επειδή συμμετέχουν σε κατάληψη σχολικών μονάδων».

Επικαλούμενη την συγκεκριμένη γνωμοδότηση, η ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε αποστολή εξωδίκων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά τη χθεσινή γνωμοδότηση που σας στείλαμε από την ΑΔΕΔΥ σχετικά με την (…) εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, που ως γνωστόν ζητούσε από τους Δ/ντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περικοπή αποδοχών για όσους αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, σας στέλνουμε σήμερα συνοδευτικά και την Εξώδικη Όχληση – Διαμαρτυρία.

Θα πρέπει άμεσα να συμπληρώσετε τα στοιχεία που ζητάει το εξώδικο και στο τέλος να υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εκάστοτε ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια θα επιδώσετε το εξώδικο με Δικαστικό Κλητήρα στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως απαιτεί ο Νόμος. Το κόστος δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται από τις ΕΛΜΕ.

Μπορείτε, παράλληλα, να οργανώσετε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ.Δ.Ε. την ημέρα της επίδοσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή