ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Συνεργείο του ΕΟΔΥ στις Σέρρες για τη διενέργεια τεστ

Συνεργείο του ΕΟΔΥ στις Σέρρες για τη διενέργεια τεστ

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται, από το πρωί, στην πόλη των Σερρών για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Το συνεργείο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει -για συνολικά τρεις μέρες- μέχρι την Παρασκευή και θα κάνει rapid tests στον γενικό πληθυσμό, κυρίως σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τουλάχιστον τρία ή τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Σερρών, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος που υπήρξε από τους πολίτες, αποφασίστηκε τα συνεργεία του ΕΟΔΥ να παραμείνουν στην πόλη συνολικά τρεις ημέρες κι όχι μία όπως ήταν αρχικά ήταν προγραμματισμένο, διενεργώντας δωρεάν τεστ στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Όπως τονίζεται από το τμήμα Δημόσιας Υγείας του δήμου Σερρών, κατά τη διενέργεια των τεστ θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ η χρήση μάσκας από τους πολίτες είναι υποχρεωτική.

Σημειώνεται ότι  ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε, πριν από δύο ημέρες,  την εφαρμογή έκτακτων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο της επιβολής τοπικού lockdown εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων μέσα στην πόλη.

 Την ίδια ώρα, στη Δράμα και την Καβάλα έχουν κλείσει τα δημοτικά ωδεία, καθώς καθηγητής μουσικής που δίδασκε και στα δύο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τόσο ο δήμος Καβάλας όσο και ο δήμος Δράμας, με ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι τα ωδεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους μέχρι τις 26 Οκτωβρίου και ότι έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επίσης, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του καθηγητή προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα.