Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Σενάριο επέκτασης των μέτρων

Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Σενάριο επέκτασης των μέτρων

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr.

Το γεγονός αυτό ενισχύει το σενάριο διεύρυνσης του πλέγματος των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας. 

Επιθετική έξαρση

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής. Αναλυτικά

Καμπανάκι Μόσιαλου

Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ζητεί ο καθηγητής της πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτηση του στο Facebook. Επισημαίνει δε ότι θα ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Σενάριο επέκτασης των μέτρων-1

Ο «χάρτης» κρίνει τα μέτρα 

Κρίσιμη για τουλάχιστον τρεις περιοχές αναμένεται η απογευματινή σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία θα αποτιμήσει τον χάρτη υγειονομικής επικινδυνότητας της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Πέραν της Κοζάνης, η οποία διανύει την έκτη ημέρα του lockdown, υπό πιθανή αναθεώρηση βρίσκεται το επιδημιολογικό επίπεδο Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Ιωάννινα και Καστοριά παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες 263 και 124 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, η δε ανάλυση της διασποράς του ιού στον πληθυσμό κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική. Αναλυτικά

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή