Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη

58" χρόνος ανάγνωσης

Προβλήματα στην περιοχή των Χανίων προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η κακοκαιρία, η οποία είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή της Σούδας, πυροσβέστες απεγκλώβισαν έξι άτομα από όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης νερού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα Χανιά, οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκαν 42 κλήσεις και πραγματοποίησαν 16 αντλήσεις υδάτων σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, καθώς και τρεις κοπές δέντρων.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα περισσότερα να αφορούν την περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι Άγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, Σαμωνάς, αλλά και οικισμοί.

Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στο Ηράκλειο, με τα περισσότερα εξ αυτών να εντοπίζονται στον Καρτερό. Σύμφωνα με το cretapost.gr, η πυροσβεστική έδωσε μάχη για να βοηθήσει ανθρώπους που κινδύνευσαν.

Κατά το ίδιο μέσο, εγκλωβίστηκαν οκτώ οδηγοί, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν. Ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, σε οχήματα, αλλά και σε κατοικίες.

Προβλήματα από την κακοκαιρία είχαν προκληθεί στην Κρήτη και την Τρίτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Cretapost.gr