Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας για την αποφυγή συνωστισμού

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας για την αποφυγή συνωστισμού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 300 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, τα οποία ήταν συγκεντρωμένα στην οδό Μακένζυ Κινγκ, έξω από τον Ναό της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απομάκρυνε στις 2 τα ξημερώματα η αστυνομία, στο πλαίσιο των ελέγχων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο και ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν. «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο», ήταν το ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε από ηχεία περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις και διαλύθηκαν, χωρίς να προκληθεί ένταση.

Η παραπάνω επιχείρηση ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων για τους συνωστισμούς. «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του υπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή