ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το δικαστήριο ανακοινώνει ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

Το δικαστήριο ανακοινώνει ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της τελικής απόφασης του δικαστηρίου στην ιστορική δίκη της ΧΑ, καθώς το δικαστήριο, εκτός απροόπτου, αναμένεται εντός της ημέρας να αποφασίσει ποιοι εκ των κατηγορουμένων θα πάνε φυλακή, ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ και άλλοι εμπλεκόμενοι σε βαριές εγκληματικές πράξεις, και ποιοι θα τύχουν αναστολής στην έκτιση της ποινής τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα σφραγίσει το τέλος της πολύχρονης δίκης, κράτησε 5,5 χρόνια, και θα κλείσει το πολιτικό και ποινικό εγχείρημα για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου στη χώρα μας.

Η απόφαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, μετά την εισαγγελική πρόταση περί αναστολής στην έκτιση της για όλους τους καταδικασθέντες.

Μετά την έκδοση της απόφασης και εφόσον το δικαστήριο αποφασίσει για κάποιους να μην ανασταλεί η ποινή τους, θα εκδοθούν τα λεγόμενα αποσπάσματα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα επιβάλλει κάποιους περιοριστικούς όρους στους καταδικασθέντες που θα τύχουν αναστολής στην έκτιση της ποινής.