ΔΙΚΗ Χ.Α.

Στη φυλακή 38 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής – 13 χρόνια στην ηγετική ομάδα

Στη φυλακή 38 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής – 13 χρόνια στην ηγετική ομάδα

Βαριά απόφαση καταδίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής εξέδωσε μετά από 5,5 χρόνια το δικαστήριο, στέλνοντας στη φυλακή συνολικά 38 καταδικασθέντες, ανάμεσά τους την ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ, επιχειρησιακά στελέχη και όσους μετείχαν σε βαριές εγκληματικές πράξεις και βίαιες επιθέσεις.

Στη φυλακή με απόφαση του δικαστηρίου οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλ. Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς, έχουν καταδίκες σε 13 χρόνια και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος σε 10 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη φυλακή οδηγούνται οι: Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια 14 χρόνια τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ακόμη, στη φυλακή για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας Φύσσα οδηγούνται οι: Ιωάννης Άγγος, Α. Αναδιώτης, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιάνος, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σταμπέλος, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Γεώργιος Πατέλης, Λέων Τσαλίκης και Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δ. Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη.

Οι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι: Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών), Αντώνης Γρέγος (κάθειρξη 6 ετών), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (6 έτη), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη 7 ετών), Νικόλαος Κούζηλος (7 έτη), Διονύσιος Λιακόπουλος (έξι έτη κάθειρξη), Νικόλαος Μίχος (έξι έτη, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό), Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (έξι έτη κάθειρξη), Θωμάς Μπαρέκας (έξι έτη ), Νίκος Παπαβασιλείου (έξι έτη), Βενετία Πόπορη (7 έτη κάθειρξη), Βασίλειος Σιατούνης (έξι έτη), Χρήστος Στεργιόπουλος (έξι έτη) και Αθανάσιος Στράτος (έξι χρόνια) Γ. Τσακανίκας.

Να σημειωθεί πως οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος έχουν καταδικασθεί με άλλη απόφαση για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Λουκμαν Σαχζάτ.Ήδη είχαν εκτίσει την ποινή τους και ήταν εκτός φυλακής. Τώρα επιστρέφουν στη φυλακή καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Mε την απόφαση πήγαν στη φυλακή όχι μόνον όσοι είχαν βαριές καταδίκες από δέκα χρόνια και πάνω, αλλά και άλλοι με έξι η επτά χρόνια, ορισμένοι ακόμα και με πέντε, κάτι που δεν συνηθίζεται στη δικαστηριακή πρακτική.

Προς τούτο η απόφαση δεν ήταν μόνον αντίθετη με την εισαγγελική τοποθέτηση, αλλά και με όλες τις προβλέψεις ή εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για χορήγηση αναστολής σε περισσότερους καταδικασθέντες.

Η απόφαση σφράγισε με τον πλέον αυστηρό και βαρύ τρόπο τη βούληση της πολιτείας και της δικαιοσύνης να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας το ναζιστικό φαινόμενο. Η ιστορικότητα της απόφασης ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα καθώς είναι η πρώτη απόφαση και σε πανευρωπαικό επίπεδο για καταδίκη ναζιστών με εγκληματικές δράσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η απόφαση έγινε δεκτή με συνθήματα και χειροκροτήματα από τους συγγενείς των θυμάτων και πρωτίστως από την τραγική μητέρα που Παύλου Φύσσα που στο άκουσμά της κατέρρευσε.

Ηδη εκδόθηκαν τα αποσπασμάτα για εκτέλεση της απόφασης και πολλοί από τους καταδικασθέντες έχουν αυτοβούλως παραδοθεί ενώ άλλοι αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης

Στον δρόμο για τη φυλακή ο Μιχαλολιάκος: «Με πηγαίνουν για τα πιστεύω μου»

Παραδόθηκαν Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χ.Α.

Δάκρυα και λυγμοί ανακούφισης από τη Μάγδα Φύσσα