Φυγόποινος ο Χρήστος Παππάς, 1η Οκτωβρίου χάθηκαν τα ίχνη του

Φυγόποινος ο Χρήστος Παππάς, 1η Οκτωβρίου χάθηκαν τα ίχνη του

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφαντος παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς. Οι έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια σε Αττική και Γιάννενα βρίσκονταν έως και τις απογευματινές ώρες χθες σε εξέλιξη, δίχως όμως αποτέλεσμα. Πληροφορίες μάλιστα της «Κ» αναφέρουν ότι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Για συνειδητή επιλογή του πελάτη του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών έκανε λόγο, χθες, ο δικηγόρος του Χρ. Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Από όσους το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή απουσιάζει και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Βραδινές ώρες χθες στο κτίριο της ΓΑΔΑ βρίσκονταν συνολικά 22 καταδικασθέντες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Αρκετοί από αυτούς είχαν αυτοβούλως παρουσιαστεί στα αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μεταξύ εκείνων που εμφανίστηκαν οικειοθελώς στις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος από την ηγετική ομάδα της οργάνωσης. Ο άλλοτε πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, όπως και ο Γιάννης Καζατζόγλου που είχαν ανάμειξη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα παρουσιάστηκαν στο Α.Τ. Νίκαιας. 

Ακόμα δέκα από τους καταδικασθέντες  συνελήφθησαν μέσα στη δικαστική αίθουσα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών, στην Πέτρου Ράλλη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που συγκαταλέγεται στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και είχε χρηματίσει βουλευτής Σερρών. 

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού προχώρησε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ δηλώνοντας «περήφανος που φυλακίζομαι για τις ιδέες μου», πήγε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια και την κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η τελευταία έβριζε και έκανε χειρονομίες κατά των δημοσιογράφων τόσο έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Πεύκη όσο και έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Πριν παραδοθεί στις Αρχές, ο Ηλίας Παναγιώταρος δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο χαρακτήρισε τη δίκη «τη μεγαλύτερη σκευωρία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», ισχυριζόμενος ότι «όσα συνέβησαν στο δικαστήριο είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τις ψήφους».

Οπως είχε δημοσιεύσει η «Κ» στο φύλλο της 14ης Οκτωβρίου, οι καταδικασθέντες  θα εκτίσουν τις ποινές τους σε σωφρονιστικά καταστήματα εκτός Αττικής. Τα περισσότερα από τα μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, που θεωρούνται πειθαρχικές φυλακές και κρατούνται  μεταξύ άλλων και καταδικασμένοι για τρομοκρατία. Οι υπόλοιποι θα διαμοιραστούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων.

Σε καραντίνα

Η μεταγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, ενώ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όλοι τους θα παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα σε ειδικό χώρο εντός των φυλακών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή