Ν. Χαρδαλιάς: Με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις εργαζομένων τη νύχτα

Ν. Χαρδαλιάς: Με βεβαιώσεις οι μετακινήσεις εργαζομένων τη νύχτα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν εργαζόμενους με πιστοποίηση εργοδοτών και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την «Εργάνη», και μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης «3» και «4».

«Ουδείς άλλος, θα κυκλοφορεί από τις δωδεκάμισι μέχρι τις πέντε» υπογράμμισε σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, ιδιαίτερα κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, θα συγκρατηθεί η έξαρση των κρουσμάτων.

Δύο νέα μέτρα και αυστηροποίηση ελέγχων

Υπενθυμίζεται ότι δύο νέα μέτρα και αυστηροποίηση ελέγχων έφερε η δεύτερη, διαδοχικά, ημέρα έκρηξης των κρουσμάτων και το νέο αρνητικό ρεκόρ.

Στο διάγγελμά του, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι από το προσεχές Σάββατο 24ης Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις περιοχές της Ελλάδας οι οποίες βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (Αυξημένης Επιτήρησης) και το «κόκκινο» (Αυξημένου Κινδύνου) επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού. 

Η απαγόρευση αυτή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά, η οποία θα αποτυπωθεί την Παρασκευή και στον σχετικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, αφορά τις εξής περιοχές: Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λέσβο, Σάμο, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πέλλα, Σέρρες, Λάρισα, Βοιωτία καθώς και νησιά των Κυκλάδων (επίπεδο «3» ή πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη) και Κοζάνη, Καστοριά (επίπεδο «4» ή κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 12.30 τη νύχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επομένης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την καθολική χρήση μάσκας, η οποία γίνεται υποχρεωτική όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

Νέο ρεκόρ

Τα κρούσματα που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ έφθασαν τα 882 σημειώνοντας έτσι νέο αρνητικό ρεκόρ.

Κατά το ίδιο 24ωρο, κατεγράφησαν 15 θάνατοι, επίσης αριθμός που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν, με τους νεκρούς από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνουν τους 549. Παράλληλα, 90 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή