Ο καθηγητής Μ. Δερμιτζάκης εξηγεί τη λογική της «μάσκας παντού»

Ο καθηγητής Μ. Δερμιτζάκης εξηγεί τη λογική της «μάσκας παντού»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, με ανάρτηση του στο Facebook, επιδιώκει να εξηγήσει γιατί είναι χρήσιμη η λογική της «μάσκας παντού».

Ολόκήρη η ανάρτηση:

«Από κάποιους ακούγεται ότι το μέτρο “μάσκα παντού” είναι περίεργο γιατί σημαίνει ότι πρέπει να φοράμε μάσκα σε στιγμές που είμαστε εντελώς μόνοι ή ότι θα είναι δύσκολο να καθοριστούν οι εξαιρέσεις. Αυτό έχει κάποια λογική αλλά το σωστό είναι να δούμε τη λογική και τις αρχές του μέτρου κι όχι να πνιγόμαστε στις λεπτομέρειες.

Η λογική της μάσκας παντού είναι ότι όταν βρίσκεται κάποιος σε μια πάλη όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κτλ ή ακόμα και κωμόπολη, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τυχαίνει συνωστισμός στιγμιαία χωρίς να το περιμένει και αυτό οδηγεί σε μετάδοση.

Όταν αφεθεί στον πολίτη να αποφασίσει που θα τη βάλει τότε συνήθως κάποιοι δεν τη φύρανε όταν πρέπει και καμιά φορά δεν την έχουν καν μαζί τους, γιατί “δε σκόπευαν να βρεθούν σε συνωστισμό”.

Γι’ αυτό η επιβολή της μάσκας παντού πετυχαίνει πρώτον κάποιος να έχει μάσκα πάντα μαζί του και δεύτερον να τη φοράει πολύ συχνά, σχεδόν πάντα, όταν βρίσκεται σε συνθήκες όπου προκύπτουν απρόβλεπτα συνωστισμοί. Αυτό το μέτρο υποδηλώνει και ένα βαθμό ανοχής όταν κάποιος βρίσκεται σε ένα χωράφι κτλ, αλλά συγχρόνως κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο όταν κάποιος κυκλοφορεί σε πολυσύχναστο μέρος».

Η λογικη της “μασκας παντου” Απο καποιους ακουγεται οτι το μετρο “μασκα παντου” ειναι περιεργο γιατι σημαινει οτι πρεπει…

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή