Ασκηση εφέσεων για Χρυσή Αυγή, έρευνες για Παππά

Ασκηση εφέσεων για Χρυσή Αυγή, έρευνες για Παππά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά αιτημάτων για την άσκηση εφέσεων υπέβαλαν οι συνήγοροι τόσο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα όσο και των Αιγυπτίων ψαράδων, θυμάτων της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής, ζητώντας από την Εισαγγελία Εφετών να κινήσει τις διαδικασίες, καθώς υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες είναι χαμηλές. Οι συνήγοροι των Αιγυπτίων ψαράδων ζητούν την άσκηση έφεσης για μεγαλύτερες ποινές, ενώ της οικογένειας του Παύλου Φύσσα αιτούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς στη δολοφονία του, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 έως 10 ετών. Το ίδιο και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν επίθεση στο Πέραμα, οι οποίοι ζητούν αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τους δράστες της επίθεσης, ενώ έφεση για την καταδίκη του Χρήστου Παππά, που ακόμη καταζητείται, άσκησε ο συνήγορός του, με το σκεπτικό ότι η ποινή κάθειρξης 13 χρόνων που του επιβλήθηκε είναι πολύ μεγάλη. 

Εφοδοι

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης μετέχουν Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ολοκλήρωση της δίκης μέχρι χθες, στελέχη των τριών υπηρεσιών πραγματοποίησαν εφόδους σε πέντε σπίτια στενών συγγενών του Χρήστου Παππά, τα τρία στου Παπάγου, ένα στο Ιλιον και ένα ακόμα στα Γιάννενα. Ελεγχος έγινε στα διαμονητήρια του Αγίου Ορους, καθώς και σε μοναστήρια στον νομό Αττικής, έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν τον Χρ. Παππά να έχει βρει εκεί καταφύγιο, δίχως πάντως αποτέλεσμα. Παρά τις φήμες περί πιθανής διαφυγής του στην Αλβανία ή σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού, τα στελέχη των υπηρεσιών εκτιμούν ότι ο καταδικασμένος σε κάθειρξη Παππάς κρύβεται στην Ελλάδα με τη συνδρομή πιστών υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.  

Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης είπε ότι ο εντολέας του αποφάσισε να διαφύγει μετά την έκδοση της απόφασης, την 7η Οκτωβρίου. Στο ερώτημα εάν ο Χρ. Παππάς προτίθεται να παραδοθεί, ο κ. Σταυριανάκης δήλωσε: «Ολες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν, αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή