Μαζική συμμετοχή σε συνέλευση του ΕΜΠ

Μαζική συμμετοχή σε συνέλευση του ΕΜΠ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πάρτι και οι εκδηλώσεις στα κεντρικά πανεπιστήμια τα Σαββατοκύριακα αποδεικνύονται πηγές κινδύνου για διασπορά του κορωνοϊού. Και όχι μόνο αυτά, καθώς χθες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση φοιτητών σχολής του ιδρύματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Η πρώτη διοργανώθηκε από γνωστή αριστερή φοιτητική παράταξη, ενώ η δεύτερη, σε άλλο σημείο της Πολυτεχνειούπολης, είχε οργανωτές ακτιβιστικές ομάδες και φοιτητές. Και οι δύο δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από τις Αρχές του ιδρύματος, καθώς η Πολυτεχνειούπολη εκτείνεται σε περίπου 300 στρέμματα, ενώ από την πλευρά της η πρυτανεία του ΕΜΠ έχει σαφή θέση κατά των εκδηλώσεων, ακόμη και σε ανοιχτό χώρο. Να σημειωθεί ότι πάρτι με μεγάλη συμμετοχή είχε γίνει προ ημερών και στον χώρο του ΑΠΘ.

Χθες, ωστόσο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ έγινε συνέλευση φοιτητών, παρότι η πλειονότητα των φοιτητών δεν προσέρχεται στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, καθώς τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως.

Φοιτητική παράταξη φέρεται να ζήτησε από την κοσμητεία της σχολής να μη γίνουν διαδικτυακά μαθήματα, ώστε οι φοιτητές την ίδια ώρα να πάρουν μέρος στη διά ζώσης συνέλευση, η οποία ορίστηκε να γίνει στο κυλικείο της σχολής. Εντέλει υπολογίζεται ότι στη συνέλευση μετείχαν περί τα ογδόντα άτομα, τα οποία δήλωσαν, όπως λέει η πρόσκληση, ότι «οφείλουμε να παλέψουμε για ζωντανές σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για μια βιώσιμη φοιτητική καθημερινότητα, κόντρα 
στην τηλεκπαίδευση». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή