Πιο «κοντά» στο Σύνταγμα το τραμ

Πιο «κοντά» στο Σύνταγμα το τραμ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελικό στάδιο δοκιμών που θα κρίνει την επιστροφή του τραμ στο Σύνταγμα άρχισε χθες, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι αισιόδοξες. Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τις εργασίες απομάκρυνσης επικάλυψης των γραμμών στο τμήμα που του είχε διατεθεί (γραμμές τραμ επί των λεωφ. Βασ. Ολγας και Βασ. Αμαλίας) ώστε να μπορούν να τρέξουν τα δρομολόγια. Σημειώνεται ότι όταν είχε κλείσει το παραπάνω τμήμα του οδοστρώματος για τον σχεδιασμό του «Μεγάλου Περιπάτου», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες επιστροφής του τραμ στο Σύνταγμα. Ωστόσο είχε καταστεί σαφές τότε από τις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ότι το εν λόγω τμήμα παραχωρείται προσωρινά, όπως και επιβεβαιώνεται. «Ο Δήμος Αθηναίων καλωσορίζει τις δοκιμαστικές διαδρομές για την επαναλειτουργία του τραμ με στόχο να φτάσει το συντομότερο δυνατόν και πάλι στο Σύνταγμα. Ο δήμος, που στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ώστε το τραμ να μπει και πάλι σε κυκλοφορία σε όλο του το δίκτυο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο μέχρι τη λεωφ. Βουλιαγμένης, είχαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα καθώς οι αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί στην κοίτη του Ιλισού φαίνεται ότι εκπέμπουν ασφαλή μηνύματα ως προς το ενδεχόμενο παραμόρφωσης της πλάκας του υπόγειου αγωγού. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας και αποτελούν το τελικό βήμα επαναφοράς του μέσου στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια ακολουθεί έλεγχος της ηλεκτροκίνησης, δηλαδή της εναέριας γραμμής ρεύματος, για να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργικότητα του συνόλου των γραμμών, καθώς το εν λόγω τμήμα βρίσκεται εκτός λειτουργίας επί δύο χρόνια. 

Σημαντική εκκρεμότητα παραμένει η άφιξη του τραμ στον Πειραιά, που σχετίζεται με τα έργα στον Φαληρικό Ορμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράδοση της μετατοπισμένης γραμμής τραμ στο Φάληρο από την Περιφέρεια Αττικής στις ΣΤΑΣΥ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή