Καλλιστώ: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου

Καλλιστώ: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πειραιά συνελήφθη ο Πολωνός πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου, που χθες το πρωί συγκρούστηκε με το Καλλιστώ.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια. Κρατείται στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Το φορτηγό πλοίο έχει προσωρινά απαγόρευση απόπλου. Την προανάκριση έχει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Σημειώνεται ότι οι ζημιές που έχει υποστεί το Καλλιστώ είναι ιδιαίτερα σοβαρές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο κυριολεκτικά κόπηκε στα δύο. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι ότι η ρυμούλκησή του στον ναύσταθμό της Σαλαμίνας έγινε σε δύο τμήματα. 

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είχε αναλάβει και το συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης και ρυμούλκησης, ο Πολωνός καπετάνιος του φορτηγού πλοίου ήδη καταθέτει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή