Μια πρωτοβουλία θωράκισης του ΕΣΥ

Μια πρωτοβουλία θωράκισης του ΕΣΥ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από τη Nestlé Ελλας.

Οι έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξ’αιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού επιβάλλουν την οχύρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό. Αυτές οι ανάγκες δεν εντοπίζονται μόνο σε νοσοκομεία αναφοράς για τη νόσο COVID-19, αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία Nestlé Ελλάς προχωρά στη δωρεά έξι παιδιατρικών μονάδων εντατικής θεραπείας στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τρεις νέες ΜΕΘ θα δημιουργηθούν με αυτή την ενίσχυση, ενώ άλλες τρεις υπάρχουσες θα αναβαθμιστούν πλήρως.

Μια πρωτοβουλία θωράκισης του ΕΣΥ-1

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας», προσθέτει.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση υποστήριξης και ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην οποία προβαίνει η Nestlé κατά την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Στην περίοδο του lockdown η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Μια πρωτοβουλία θωράκισης του ΕΣΥ-2

Τα προϊόντα της Nestlé κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά στα τέλη του 19ου αιώνα, εστιάζοντας στις ανάγκες των παιδιών. Ο ιδρυτής της εταιρείας Henri Nestlé δημιούργησε τη Farine Lactée, την πρώτη τροφή για βρέφη, ένα μίγμα από ψωμί, γάλα και ζάχαρη. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών απευθυνόμενοι σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στην Ελλάδα απασχολεί 875 υπαλλήλους, διαθέτει ακόμη ένα εργοστάσιο νερού και ένα εργοστάσιο καφέ τα οποία λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή