ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΑ: Καταδρομική επίθεση στο γραφείο του πρύτανη

ΟΠΑ: Καταδρομική επίθεση στο γραφείο του πρύτανη

Βιαιοπραγίες και απειλές κατά του πρύτανη, σπασμένες προθήκες, συνθήματα παντού, αναποδογυρισμένες καρέκλες και … πανικός.

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα 10 κουκουλοφόρων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι άγνωστοι μπήκαν με κουκούλες και γάντια στο γραφείο του πρύτανη και τον έπιασαν από τον λαιμό εκτοξεύοντας απειλές εναντίον. Κατόπιν έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους (από κομπιούτερ έως αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το ίδρυμα.

Οι καταδρομείς στα συνθήματά τους έγραψαν με κόκκινη μπογιά «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», καθώς και το σήμα της αναρχίας.

Στελέχη του ιδρύματος που μίλησαν στην «Κ» έκαναν λόγο για μία από τις βιαιότερες επιθέσεις των τελευταίων ετών.

Αύριο αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως η Σύγκλητος ενώ θα γίνουν και όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών. 

Το ΟΠΑ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό: 

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του.