Κορωνοϊός: 19 κρούσματα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Κορωνοϊός: 19 κρούσματα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό και τέσσερα κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς διαπιστώθηκαν στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Προηγήθηκε ιχνηλάτηση στη Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στη Γ2 Ορθοπεδική Κλινική, καθώς τρεις γιατροί είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Οι τέσσερις ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η Γ2 Ορθοπεδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. Η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

Οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, διαβεβαιώνουν οι πηγές του υπουργείου Υγείας.

Από το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).

Στο επίπεδο «4» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη – Νέα μέτρα ανακοινώνονται την Παρασκευή

Σημειώνεται πως νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή