Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κρούσματα σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κρούσματα σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορωνοϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος» παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Το συγκεκριμένο Κέντρο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα (λήγει την 1/11), ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.

Στο επίπεδο «4» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη – Νέα μέτρα ανακοινώνονται την Παρασκευή

Σημειώνεται πως νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή