ECDC: Πώς τοποθετείται η Ελλάδα στον επιδημιολογικό χάρτη

ECDC: Πώς τοποθετείται η Ελλάδα στον επιδημιολογικό χάρτη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ χαμηλά έως μέτρια παραμένουν τα επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου SARS-COV-2 στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι χάρτες του ECDC δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη.

ECDC: Πώς τοποθετείται η Ελλάδα στον επιδημιολογικό χάρτη-1
ECDC: Πώς τοποθετείται η Ελλάδα στον επιδημιολογικό χάρτη-2
ECDC: Πώς τοποθετείται η Ελλάδα στον επιδημιολογικό χάρτη-3

Νέα Μέτρα

Σε στάδιο τελικής διαμόρφωσης βρίσκονται τα πρόσθετα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη έξαρση των κρουσμάτων.

Με βάση τις εισηγήσεις  των ειδικών φαίνεται να προκρίνεται το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ καθώς και η πρόβλεψη, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών να περιοριστεί κατά το δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους.

Όλο και πιο κοντά έρχεται επίσης η προοπτική απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ νομών που βρίσκονται στο επίπεδο «3» (πορτοκαλί χρώμα) του επιδημιολογικού χάρτη -όπως έχει ήδη από το φύλλο της Τετάρτης γράψει η «Κ»– ενώ αυξημένες πιθανότητες παρουσιάζει και το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να καταστεί καθολική: Ακόμη και στις «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές. Αναλυτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή