ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ECDC: Πώς τοποθετείται η Ελλάδα στον επιδημιολογικό χάρτη

ecdc-pos-topotheteitai-i-ellada-ston-epidimiologiko-charti-561135943

Πολύ χαμηλά έως μέτρια παραμένουν τα επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου SARS-COV-2 στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι χάρτες του ECDC δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη.

ecdc-pos-topotheteitai-i-ellada-ston-epidimiologiko-charti0

ecdc-pos-topotheteitai-i-ellada-ston-epidimiologiko-charti2

ecdc-pos-topotheteitai-i-ellada-ston-epidimiologiko-charti4

Νέα Μέτρα

Σε στάδιο τελικής διαμόρφωσης βρίσκονται τα πρόσθετα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη έξαρση των κρουσμάτων.

Με βάση τις εισηγήσεις  των ειδικών φαίνεται να προκρίνεται το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ καθώς και η πρόβλεψη, η παροχή των σχετικών υπηρεσιών να περιοριστεί κατά το δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους.

Όλο και πιο κοντά έρχεται επίσης η προοπτική απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ νομών που βρίσκονται στο επίπεδο «3» (πορτοκαλί χρώμα) του επιδημιολογικού χάρτη -όπως έχει ήδη από το φύλλο της Τετάρτης γράψει η «Κ»– ενώ αυξημένες πιθανότητες παρουσιάζει και το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να καταστεί καθολική: Ακόμη και στις «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές. Αναλυτικά