Euractiv: Τελευταία προειδοποίηση πριν το καθολικό lockdown στην Ελλάδα

Euractiv: Τελευταία προειδοποίηση πριν το καθολικό lockdown στην Ελλάδα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη, για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα είναι οι τελευταίες. «Την επόμενη φορά οι ανακοινώσεις θα αφορούν νέο καθολικό lockdown» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Euractiv. 

O βασικός παράγοντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι οι πιέσεις στο εθνικό σύστημα υγείας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. «Η πανδημία στη χώρα μας είναι δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη και επομένως υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να αποφύγουμε τα χειρότερα» τόνισαν οι πηγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το καθολικό lockdown, είναι η μείωση του ωραρίου της εστίασης στις «πορτοκαλί» περιοχές έως τις 9 ή τις 10 το βράδυ και η απαγόρευση κυκλοφορίας μία ώρα μετά. 

Άλλη λύση που έχει τεθεί στο τραπέζι, είναι να παραμείνει ανοικτή η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Δεν αποκλείεται επίσης να επεκταθεί η τηλεργασία, αλλά και η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια. 

Να θυμίσουμε ότι σε χθεσινό του δημοσίευμα το Euractiv, επικαλούμενο και πάλι κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι η χώρα μας οδεύει προς ένα lockdown ανάλογο με εκείνο που ισχύει από σήμερα και για ένα μήνα στη Γαλλία. Οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για την αγορά βασικών αγαθών, την παροχή ιατρικής βοήθειας και τη σωματική άσκηση για μία ώρα κάθε μέρα. Έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο χώρο εργασίας τους εάν ο εργοδότης τους θεωρεί ότι είναι αδύνατη η τηλεργασία. Τα περισσότερα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή