Άλλοι για rapid test και άλλοι στα Λαδάδικα

Άλλοι για rapid test και άλλοι στα Λαδάδικα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης έσπευσαν χθες στην παραλία της πόλης για να κάνουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, σχηματίζοντας ουρές εκατοντάδων μέτρων, πολλοί συμπολίτες τους αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου να γλεντήσουν.

Σε νυχτερινά μαγαζιά της συμπρωτεύουσας παρατηρήθηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού, με τους νέους -κυρίως- της πόλης να διασκεδάζουν ξέφρενα μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την επιβολή του lockdown στην περιοχή.

Kεντρικό σύνθημα όσων Θεσσαλονικέων επέλεξαν να συνωστιστούν στα νυχτερινά κέντρα ήταν το «μέχρι το επόμενο πάρτι», το οποίο φώναζαν μέχρι και τα μεσάνυχτα. Από σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί μόνον το λιανεμπόριο, με τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης να βάζουν «λουκέτο» μέχρι νεωτέρας.

Από την άλλη η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να είναι άκρως ανησυχητική. Έως χθες το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί 2.500 rapid test, από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με το ποσοστό των θετικών να είναι πάνω από το 5%.

«Θα εξετάζουμε συνεχώς για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος προειδοποίησε για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και τις επόμενες ημέρες, όπως άλλωστε προμηνύεται από τις μετρήσεις ομάδας ερευνητών του ΑΠΘ στα υγρά αστικά απόβλητα της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή