Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό

Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγουσα ειδοποίηση από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της αλλαγής επιπέδου συναγερμού, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο μήνυμα τονίζεται πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος COVID-19 στην περιοχή. «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Ανάλογα μηνύματα έλαβαν και κάτοικοι της Λάρισας και της Ροδόπης.

Στο «κόκκινο» από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Παρασκευή, 14 περιφερειακές ενότητες της χώρας αλλάζουν επίπεδο συναγερμού. Συγκεκριμένα, οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης περνούν στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Ακόμη, στο «πορτοκαλί», δηλαδή επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, ενώ στο «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης) περνούν οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

1.211 νέα κρούσματα την Πέμπτη – Σε ΜΕΘ 114 ασθενείς

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων (1.211) που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη ήταν τετραψήφιος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Την ίδια στιγμή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ ασθενών που έφθασαν τους 114. Τέλος το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν επιπλέον 12 θάνατοι.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, προχώρησε σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη, εκτιμώντας ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τα 3.000 – 4.000.

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Σε ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα πρόκειται να προχωρήσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή