Κ. Ζέρβας: Απαράδεκτες οι εικόνες σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Κ. Ζέρβας: Απαράδεκτες οι εικόνες σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», με αφορμή τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης στο «κόκκινο» και την επιβολή από τα ξημερώματα του τοπικού lockdown, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν χαθεί και η περίοδος των Χριστουγέννων στη «μάχη» έναντι του κορωνοϊού, «θα μιλάμε για μία κατάσταση οικονομικής ερήμωσης της πόλης».

Ο κ. Ζέρβας είπε πως οι επόμενες «δύο εβδομάδες είναι ένα κρίσιμο διάστημα», ωστόσο εκτίμησε πως «θα πρέπει όλο το μήνα να παλέψουμε πολύ σκληρά τον κορωνοϊό, για να μπούμε στον Δεκέμβριο με καλύτερα επιδημιολογικά στοιχεία και να μπορέσουμε να έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας».

«Προφανώς η υγεία έρχεται πρώτη, προφανώς πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να σταματήσουμε τον ιό, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα. Κι εγώ το λέω όσο πιο ψηλά γίνεται, στην κυβέρνηση. Να προετοιμαζόμαστε ώστε να επιστρέψουμε σε μία πόλη που θα ξαναπάρει μπρος. Γι’ αυτό και μίλησα για σχέδιο Μάρσαλ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ερωτηθείς εάν «φοβάται» λουκέτα ο δήμαρχος απάντησε: «Ήδη υπάρχουν λουκέτα στην πόλη. Από τις αρχές Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία, από τον δήμο δόθηκαν 1.400 άδειες. Οι 700 επιχειρηματίες ήδη ζήτησαν διακοπή. Άνοιξαν 1.400 μαγαζιά και τα 700 έπαψαν να λειτουργούν».

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν, με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να μην εμφανιστούν περιστατικά όμοια με αυτά του παρελθόντος, με συνωστισμό «είτε στην παραλία, είτε σε στέκια όπως η Ικτίνου, το πάρκο επάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά και τα πανεπιστήμια».

252 θετικά δείγματα με διάμεση ηλικία τα 32 έτη

Στο μεταξύ, 252 δύο θετικά δείγματα COVID-19 βρέθηκαν σε σύνολο 3.402 ελέγχων στη Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό θετικότητας αγγίζει το 7,4%.

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν, χθες, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα (7,4%), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη για τον κορωνοϊό

Σημειώνεται πως επείγουσα ειδοποίηση από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της αλλαγής επιπέδου συναγερμού, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ανάλογα μηνύματα έλαβαν και κάτοικοι της Λάρισας και της Ροδόπης.

Στο «κόκκινο» από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Παρασκευή, 14 περιφερειακές ενότητες της χώρας αλλάζουν επίπεδο συναγερμού. Συγκεκριμένα, οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης περνούν στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Ακόμη, στο «πορτοκαλί», δηλαδή επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, ενώ στο «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης) περνούν οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

1.211 νέα κρούσματα την Πέμπτη – Σε ΜΕΘ 114 ασθενείς

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων (1.211) που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη ήταν τετραψήφιος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Την ίδια στιγμή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ ασθενών που έφθασαν τους 114. Τέλος το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν επιπλέον 12 θάνατοι.

Σε ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα πρόκειται να προχωρήσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή