Καταδρομική επίθεση στο γραφείο του πρύτανη ΟΠΑ

Καταδρομική επίθεση στο γραφείο του πρύτανη ΟΠΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιαιοπραγίες και απειλές κατά του πρύτανη, σπασμένες προθήκες, συνθήματα παντού, αναποδογυρισμένες καρέκλες και… πανικός. Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε χθες λίγο πριν από το μεσημέρι ομάδα 15 κουκουλοφόρων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρη Μπουραντώνη. Οπως ανέφεραν στην «Κ» αυτόπτες μάρτυρες, οι άγνωστοι μπήκαν με κουκούλες και γάντια στο γραφείο του πρύτανη και τον έπιασαν από τον λαιμό εκτοξεύοντας απειλές εναντίον. «Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν», ανέφερε το ίδρυμα. Κατόπιν έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (από κομπιούτερ έως αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το ίδρυμα), προξενώντας εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Οι καταδρομείς στα συνθήματά τους έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις», καθώς και το σήμα της αναρχίας.

Στελέχη του ιδρύματος που μίλησαν στην «Κ» έκαναν λόγο για μία από τις βιαιότερες επιθέσεις των τελευταίων ετών. Το ΟΠΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας και η δημοκρατία είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Σήμερα αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως η Σύγκλητος, ενώ θα γίνουν και όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή