Μαρτυρία πυροσβέστη: Γεμάτο στενά με ετοιμόρροπα σπίτια το σημείο που βρέθηκαν τα παιδιά

Μαρτυρία πυροσβέστη: Γεμάτο στενά με ετοιμόρροπα σπίτια το σημείο που βρέθηκαν τα παιδιά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε» δήλωσε ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, που βρήκε τα δύο νεκρά παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο σπιτιού. 

«Τα δύο παιδιά ο Άρης και η Κλαίρη είχαν μόλις σχολάσει και βρέθηκαν στο λάθος σημείο στη λάθος στιγμή. Το σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία, και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια. Τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι, όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτίριο. Μάλιστα, ο πατέρας του αγοριού, ήταν πλησίον του σημείου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μιαούλης.  

«Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα, μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο… Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση πετραδάκι-πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα άτομα» δήλωσε. 

«Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφθηκαν τον σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν…Ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα. (Τα παιδιά) παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ στους διασώστες. Ο μηχανισμός αντέδρασε άμεσα το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ο κ. Χαρδαλιάς είναι εδώ», σημείωσε ο κ. Μιαούλης. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή