Στις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η «τρύπα του Καραμανλή»

Στις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η «τρύπα του Καραμανλή»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 10 Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η πρώτη από τις δύο σήραγγες στη Λουμπάρδα, γνωστή ως «τρύπα του Καραμανλή».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, ο καθαρισμός των βράχων που είχαν αποκολληθεί έχει ολοκληρωθεί και αυτή την περίοδο ενισχύεται η είσοδος της σήραγγας από την πλευρά της Βουλιαγμένης.

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στην έτερη σήραγγα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τις προηγούμενες ημέρες καθαιρέθηκε ο βράχος, συνολικού βάρους 100 τόνων, ο οποίος είχε μερικώς αποκολληθεί. Στη συνέχεια έγινε υδροβολή στο εσωτερικό της σήραγγας (ρεύμα προς Αγία Μαρίνα Κορωπίου) για να καθαριστεί από μικρότερες πέτρες και παλιές επιχωματώσεις.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου, οπότε και θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αγία Μαρίνα.

Στη συνέχεια, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στο αντίθετο ρεύμα.

Η κυκλοφορία αρχικά θα εκτραπεί στο αντίθετο ρεύμα και έπειτα, για μερικές ημέρες, θα κλείσει και για τα δύο ρεύματα. Στόχος είναι οι εργασίες στις σήραγγες να τελειώσουν πριν από τις γιορτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή