ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξεπέρασαν το φράγμα των 2.000 τα κρούσματα – 2.056 νέες διαγνώσεις

Ξεπέρασαν το φράγμα των 2.000 τα κρούσματα – 2.056 νέες διαγνώσεις

Άλλο ένα κρίσιμο ορόσημο υπερέβησαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού. 135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ υπάρχουν 6 ακόμα θάνατοι στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ξεπέρασαν το φράγμα των 2.000 τα κρούσματα – 2.056 νέες διαγνώσεις-1

Νέα Μέτρα

Την αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός. Από την Τρίτη, κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, καφέ, θέατρα, σινεμά και γυμναστήρια, στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 έως τις 5 π.μ.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου. Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο».

Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Διαβάστε αναλυτικά

Πρόσθετη ένεση 2,3 δισ. ευρώ

O τέταρτος και πέμπτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παρουσίαση των πρόσθετων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων προανήγγειλε δύο ακόμη γύρους επιστρεπτέας προκαταβολής για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, διευκρινίζοντας ότι το 50% του ποσού που θα δοθεί είναι μη-επιστρεπτέο. Διαβάστε αναλυτικά